Седми смъртен случай сред топ мениджърите в Русия: Намериха удавен авиационен шеф

Седми смъртен случай сред топ мениджърите в Русия: Намериха удавен авиационен шеф

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В Русия бе съобщено за пореден смъртен случай на високопоставен служител на руска корпорация – във Владивосток загина Иван Печорин – директор по авиацията на Корпорацията за развитие на Далечния изток и Арктика. Сайтът на корпорацията съобщава за кончината му, без да разкрива обстоятелствата, предаде Интерфакс.

„На 12 септември стана известно за трагичната смърт на нашия колега Иван Печорин, управляващ директор на авиационната индустрия на Корпорацията за развитие на Далечния изток и Арктика. Смъртта на Иван е непоправима загуба за неговите приятели и колеги и голяма загуба за корпорацията. Изказваме искрените си съболезнования на семейството и приятелите“, се казва в изявлението.В социалните мрежи се съобщава, че Печорин е бил пиян и е паднал от моторница край бреговете на Владивосток на 10 септември, след което е бил намерен мъртъв.


Това е нов епизод в поредица от смъртни случаи на руски топ чиновници, като в по-голяма част от тях бе съобщено, че става дума за самоубийство.

На 1 септември от прозореца на болница в Москва падна председателят на съвета на директорите на „Лукойл“ Равил Маганов. 67-годишният Маганов бе лекуван в отделение на шестия етаж. Все още не е известно каква е причината за падането.

Това бе поредният (шести) инцидент със самоубийство на представител на нефто-газовия бизнес в Русия.

На 5 юли тялото на руския бизнесмен Юрий Воронов с огнестрелна рана в главата бе намерено в басейн във вилно селище край Финския залив близо до Санкт Петербург. Воронов е бил ръководител на „Астра Шипинг“ – компания, специализирана в договорите на „Газпром“ в Арктика. Основната версия бе самоубийство.

Това стана петата неразгадана смърт на руски газов мениджър. В някои случаи те бяха убити заедно със семействата си.

На 20 април испанската полиция откри тялото на Сергей Протосеня, заместник-председател на борда на директорите на „Новатек“, в селска къща. Цялото му семейство също бе намерено мъртво.

Два дни по-рано телата на бившия вицепрезидент на „Газпромбанк“ Владислав Аваев, както и на съпругата и дъщеря му, бяха открити в апартамент на Университетския проспект в Москва.

На 25 февруари Александър Тюляков, на 61 години, заместник генерален директор на Обединения център за уреждане на спорове на Газпром, бе убит в елитна вила в село Ленински (Ленински район). На 29 януари 60-годишният Леонид Шулман, ръководител на транспортната служба на „Газпром инвест“, е намерен мъртъв в къща в същото село.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар