Секретарят на президента: Рязането на ленти е едно. Управлението на кризи – друго

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Не мога да разбера защо управляващите обвиняват обществото, когато започне да се увеличава броя на заразените от COVID-19. Ако не са спазвани обявените мерки, защо не е наложен и необходимия контрол за спазването им?
А как да се възприемат и думите на управляващите от началото на ноември за това, че ”през лятото умно пуснахме вируса да вилнее”.
Дали и това лято няма да направят така?!

 От друга страна, като могат управляващите да пускат или спират вируса, то защо сега не стопират напълно неговото върлуване?

Имало план с критерии и съответни мерки, които следва да се предприемат от МЗ при втора или трета вълна на пандемията. Но защо не се качи всичко това на сайта ма МЗ?! Какво ли му е толкова секретното?!

 

И как ли в този план е отразено разкриването на неразкритата Ковид болница в Пловдив? Интересно е да знаем дали срещу всяка мярка има разписани и конкретни действия, които МТСП, МИ, МФ, МОН, МТ трябва да предприемат. Би следвало планът да не е на МЗ, а да е приет от Министерски съвет. За съжаление такъв план няма, а всичко е гасене на пожари.

Няма никакво планиране. Как иначе да си обясня паническото предложение на Николова за хотелите дето щяха да приемат ковид-болни и които ги няма? Няма такъв всеобхватен план и няма как да има защото няма и организация, няма и единно ръководство заради страха да се носи отговорност. Комай прав ще излезе един министър (за когото ту ще има, ту няма да има водни кризи) като каза, че ПР-те управляват министерствата.

Рязането на ленти е едно, управлението на кризи е друго! Пропуснати месеци в безхаберие и некомпетентност.

И резултатът е видим. Статистиката го показва.

Добре, че ги има все още лекарите и медицинския персонал.

 

Facebook, Димитър Стоянов, главен секретар на президента Румен Радев

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар