Секретният план на САЩ за строеж на ядрен склад в България и сделката за F-16. Какво не знаем?

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Започваме без встъпителни думи. Директно. Имаме две новини – лоша и добра. Лошата е, че страната ни е в опасност, и това без преувеличение. Добрата – че имаме шанс да не допуснем опасния сценарий.

За какво става въпрос?

Сделката, която не искаме, но САЩ ни заставя да сключим. Купуването на Ф-16. Това, което е известно към момента е, че сделката е крайно неизгодна за нас, и изключително важна за САЩ.

Защо?

Снимка: макет на бомба B-61

 

Какво знаем?

Официалната версия е, че ни предстои ратифицирането на сделката за Ф-16 ( това е и шансът, че докато не е ратифицирана от Народно Събрание сделката може да не се състои).

Официалното мнение в общественото пространство е, че сделката е неизгодна, но сме принудени да я приемем, защото нямаме достатъчно политическа и народна воля да кажем не на САЩ. И че ще похарчим колосална сума пари, при това, ще вземем заем, за да стане именно така, както очакват САЩ.

Но нека разгледаме, онова, което е скрито и малко известно.

За какво ни е на нас Ф-16? Правилно, на нас не ни трябва. Тук е моментът да отбележим, че Ф-16 е атомоносен изтребител.

При нас масово се внушава идеята, че Ф-16 е едва ли не осакатен самолет с ограничени възможности. И това се прави целенасочено, за да не видим именно в какво се крие опасността.

Опасността е следната. Ф-16 е атомоносен изтребител, което означава, че може да носи бомби, и не какви да е, а В-61.

Такива има в базата на САЩ в Инджирлик, Турция. От приложеното интервю с о.з полковник Чавдар Борачев в предаването на Валерия Касиян се разглежда именно тази невидима, на пръв поглед заплаха за България.

Експертът ни, описва значението на така наречените «разузнавателни признаци» или белези, термин, достатъчно добре познат в разузнаването по света.

Разузнавателните признаци, са данни, сведения, информация, които може да са малки, дребни на пръв поглед, незначителни дори, но когато ги съберем на едно място, и съпоставим, можем да сглобим целия пъзел.

Експертът обръща внимание на няколко такива разузнавателни белега.

Купуваме Ф-16 защото е атомоносен – да. А на нас защо ни е атомоносен изтребител?- правилно, на нас не ни трябва. Но на САЩ – определено.

  • Ф-16 ( друг модел обаче) е на въоръжение в Полша и балтийските републики от 2014 година насам.
  • Пилотите на тези страни тренират бомбомятане, и това е официално. Тоест, информацията присъства в отворени източници в средствата за масово осведомяване.
    В бюджета на САЩ са предвидени 5,2 милиона щатски долара за текущата финансова година, за, внимание — строителството на логистичен комплекс на територията на България. Нов. Всички знаем, че на територията ни има 4 бази на НАТО.

«Според мен, това са пари, за построяването на склад за ядрени боеприпаси. Защото, складове за обикновени оръжия в България и българските войски има достатъчно. За мен това са пари именно за строителството на склад за ядрено оръжие»- коментира полковник Чавдар Бочарев, подчертавайки, че изразява субективно предположение, изхождайки от опита и наблюденията си, а не като представител на организациите към, които има отношение.

  • По време на конференцията за сигурност в Мюнхен, вицепрезидентът на САЩ, стоейки на трибуната най-напред се обръща към премиера на България с думи на благодарност за «доброто сътрудничество», след което се обръща към един от помощниците си, на първия ред казвайки: «И да ми напомниш когато отидем в България да ме заведеш на онова място…»

«За мен «онова място» е именно складът за ядрено оръжие и боеприпаси, който ще бъде построен. И най-вероятно, това ще бъде в един от съществуващите обекти на Българска Армия, който се ползва от САЩ и НАТО, разбира се, и е твърде вероятно това да бъде полигонът Ново Село».

И още един косвен признак, защото по тази тема не можем да оперираме с доказателства, а само да разсъждаваме следвайки логиката и от гледна точка на националната ни безопасност.

За неслучайните случайности

Изведнъж, в някакъв момент, в страната ни се стреснаха и заговориха за състоянието на мостовете. Колко са остарели мостовете, колко години не са ремонтирани, и започва масова проверка — мостове, виадукти, ремонти, осъвременяване и т.н.

От своя страна, водещата на предаването «В обектива» Валерия Касиян, отбелязва, че подобна информация е достигала до нея и преди разговора, а именно – че целенасочено, мостовете в страната се ремонтират понеже, не могат да издържат минаване на тежка техника и товари.

И сега въпрос? А какви ще са тези тежки товари?

И от тук, ако погледнем чисто теоретически и съпоставим фактите. Ако САЩ, решат да изтеглят инвентара и оборудването си от базата Инджирлик в Турция, и прехвърлят компонентите у нас, включително и бомбите В-61, които много пасват на Ф-16..се получава, че ние ще бъдем използвани от САЩ ( при това ще си платим даже) за да се използва ядрено оръжие…

Струва си експертите и мъжете в пагони, които са дали клетва да пазят Родината, да помислят над тези нюанси, както и всички ние..

И ако има и минимален шанс да се спре сделката с Ф-16 да се възползваме от него. Навреме.

News Front

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар