Семейството ми беше потиснато от комунизма, сега сме свободни и преуспяхме

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
„Богатството е относително понятие. Винаги ще има по-богат от теб. Трите неща, без които не мога са храна, вода и интернет“.

Това заяви пред БТВ банкерът Левон Хампарцумян, който призна, че е бил непослушен ученик с намалено поведение и двойки.

„Имах една учителка, която плюеше. С един приятел отворихме чадъри на първия чин. Като банкер на тази територия съм един от най-добрите. Като мъж – не мога да преценя, питайте жена ми. Май от третия път уцелих. Семейството ми беше потиснато от комунизма.

Нашето поколение растеше по улиците. На „Горнобански път“ имаше ниви, а най-вкусните череши бяха тези, които първо си откраднал. Първата работа, която съм работил сериозно, беше „разделяне на въздуха“ в „Кремиковци“. Парите не бяха лоши“, сподели банкерът.

„Не съм прекалявал с харчовете. При кризата на средната възраст си купих спортно БВМ с две врати, но вече нямам такива коли. Не си падам по харчовете, защото и дядо ми беше беден. Хората да инвестират пари в себе си, да се усъвършенстват. Най-лошото е да вярваш, че като търкаш билетчета може да забогатееш.
Приватизация се превърна в мръсна дума, защото хората не разбират същността на проблема. Като зам.-министър съм направил доста успешни сделки. Собствеността отиде по естествен начин в ръцете на хората, които бяха актуални през онова време.

С Иван Костов се чуваме често. Правителството му направи ключови реформи. Ако беше останала старата комунистическа подредба, щеше да е още по-лошо. Банкерът и политикът трябва да стоят на една ръка разстояние, защото ние продаваме услуги, а политиците не би трябвало да го правят“, коментира Хампарцумян.

Той разказа, че последно е плакал за родителите си и за смъртта на кучето си. „Когато не работя, готвя и съм романтичен. Плених последната си съпруга със сьомга. Тя беше вегетарианка. Първо започна да яде риба, после телешко, но последното ѝ постижение е свинското месо.
Споделяме хобита като готвене, йога, пътуване и работа в градината. Нямам снимка, с която да се гордея, но обичам да фотографирам. Вдъхновяват ме любопитните неща около нас“, каза още Левон Хампарцумян, който показа градината си.
Банкерът гледа тиквички, японски чушки, латинки, татул, рози и домати, които тази година не са му се получили. Той призна, че основно задължение за растенията е негово.
Източник: Епицентър.бг

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Семейството ми беше потиснато от комунизма, сега сме свободни и преуспяхме

Вашият коментар