Семейство Байдън се е опитало да скрие $10 млн. плащания от чужбина

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Републиканците в Камарата на представителите изложиха доказателства за огромна мрежа от семейни сделки на Байдън и призоваха да бъдат разследвани за корупция. На пресконференция те съобщиха за над 10 милиона долара, получени от членове на семейството на Байдън от чужбина, включително неразкрити досега 1 милион долара плащания, свързани с Румъния, и „мрежа“ от 20 компании, създадени, докато президентът Джо Байдън беше вицепрезидент.

В сряда републиканците от Комисията за надзор на Камарата на представителите, водени от председателя Джеймс Комър, публикуваха „Меморандум“ с информация за бизнес практиките на семейство Байдън.

Меморандумът специално очертава връзките на семейство Байдън с „търговия с влияние“ в Румъния и мрежа от ООД-та, създадена, докато Байдън беше вицепрезидент. Документът също така обвинява президента за „липса на прозрачност“ по отношение на получаването на средства от семейството му от Китай, което според Байдън „не е вярно“.

Комисията за надзор представи следните факти:

Семейство Байдън е получило и се е опитало да скрие над 10 милиона долара плащания от чужди граждани
Неразкрити досега плащания за 1 млн. долара, свързани с Румъния
Връзки с „търговия с влияние“ в Румъния
„Мрежа“ от двадесет ООД-та, създадени, докато Джо Байдън беше вицепрезидент със „сложна корпоративна структура“
„Най-малко петнадесет“ от ООД-та са създадени, след като Байдън стана вицепрезидент през 2009 г. – няколко от които са били собственост на Хънтър Байдън, синът на Джо Байдън
Тези ООД-та приемат плащания, вариращи от $ 5,000 до $ 3 милиона
Комитетът иска да знае какъв легитимен бизнес е извършвало семейство Байдън

„Членовете на семейството на Байдън и бизнес партньорите  им  са създали мрежа от над 20 компании – повечето от тях дружества с ограничена отговорност (ООД), създадени по време на вицепрезидентството на Джо Байдън“, се казва в меморандума. Банковите записи показват, че семейство Байдън, техните бизнес партньори и компаниите им са получили над 10 милиона долара от компании на чуждестранни граждани. Комитетът е идентифицирал плащания към членове на семейството на Байдън от чуждестранни компании, докато Джо Байдън е бил вицепрезидент и след като е напуснал публичната длъжност.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар