Семейство остави сина си с увреждания в приемната на Борисов (ОБНОВЕН

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Семейство от Пловдив остави сина си, младеж с двигателни увреждания, в приемната на премиера Бойко Борисов в знак на протест срещу безразличието на държавата.

Облечени в черните тениски „Системата ни УБИВА”, Емил Мавродиев, баща на 18-годишния Петър, успя да качи инвалидната количка на сина си по стълбите до приемната на Министерски съвет. На помощ дойдоха и други представители на протестиращите родители на деца с увреждания.

В инвалидната количка на младежа са оставени писмени указания от какви грижи и лекарства всекидневно има нужда той.

Петър Мавродиев наскоро е навършил 18 години. Изучил се е в Търговската гимназия в Пловдив. Сега е приет в университета в града, там той ще учи “Специална педагогика”. За това, че остава в приемната на правителството за отглеждане от министър-председателя, той обяснява: “Реално нищо не очаквам, защото когато човек очаква, накрая остава разочарован. Просто искам да видя дали реално на някой от тези хора, които са отговорни за законопроектите, за финансирането и за цялата държава ще обърне внимание на един такъв обикновен човек, като мен, който има нужда от рехабилитация и други терапевтични процедури, за да може да се чувствам по-добре физически и да мога да покажа интелектуалния си потенциал”, предаде БНР.

Бащата на момчето – Емил Мавродиев, иска премиерът Борисов да разбере от какво имат нужда хората с увреждания: “Някаква задънена улица виждам, с която не мога да се справя. Поради тази причина, понеже мисля, че човекът, който може да се справи с всичките тези неща и който е най-отговорен за държавата и за всички нас – затова идвам и ще му оставя Петър, да се грижи оттук нататък за него. Ходим и в чужбина. Там даваме огромни средства на българския данъкоплатец, защото повечето от нас не могат да си позволят едни 7-8 хил. евро за 3-4 седмици рехабилитация”.

Родители на деца с увреждания призовават премиера Бойко Борисов да слезе при тях на протеста тази вечер пред Министерския съвет.

Това каза Вера Иванова, една от протестиращите майки. Тя посочи, че до този момент нямат официална покана за среща от страна на министър-председателя. Следобед е националното шествие с надслов “Системата ни убива”. В момента тече обсъждането на двата варианта на Закон за личната помощ и на хората с увреждания в работната група на социалното министерство.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар