СЕМ нападна министъра на културата проф. Велислав Минеков – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Съветът за електронни медии определи като “неверни” твърденията на министъра на културата проф. Велислав Минеков, че медийният регулатор не е отговорил на негов сигнал за отказ на Българската национална телевизия да предостави на министъра право на отговор. Според СЕМ проф. Минеков е въвеждал обществото в заблуждение.

В позицията на регулатора се казва, че това бил поредният път, в който министърът на културата правел неверни публични изявления, като припомни, че на 18 юни медийният регулатор е получил писмо от професорът, в което той сигнализира за възпрепятстване на правото му на отговор от страна на БНТ.

На 22 юни министърът е уведомен с писмо, че СЕМ е назначил проверка.

Доколкото нарушенията на разпоредбите на Закона за радиото и телевизията, включително относно правото на отговор, се установяват в сроковете и по реда на Закона за административните нарушения, СЕМ е заявил, че проф. Минеков ще бъде информиран допълнително при приключване на производството.

Съветът за електронни медии посочва още, че е силно обезпокоен, че министърът на културата въвежда в заблуждение обществото относно комуникацията си с независимия регулатор.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар