СЕМ: При встъпването си в длъжност Соня Момчилова е отговаряла на изискванията

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

При встъпването си в длъжност като член на Съвета за електронни медии (СЕМ )Соня Момчилова е отговаряла на изискванията, предвидени в Закона за радиото и телевизията, което е потвърдила с декларация за съответствие, заявиха от медийния регулатор.

Антикорупционната комисия със сигнал до Радев за конфликт на интереси при назначаването на Соня Момчилова в СЕМ

По-рано днес от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) съобщиха, че са установили несъвместимост към датата на заемане на длъжността член на СЕМ на Момчилова. Заради това е изпратен сигнал до президента Румен Радев, от чиято квота беше назначена тя. 

От СЕМ припомнят, че Момчилова встъпи като член на 5 август 2021 г. Към тази дата тя е заличена в Търговския регистър като собственик на капитала на търговско дружество. Регулаторът публикува и съответната декларация.

СЕМ не е орган по назначаване на Соня Момчилова като член и не е компетентен да се произнася относно законосъобразността на указа на президента на републиката, допълват още оттам.

От Антикорупционната комисия припомниха, че на 18 август беше образувано производство за проверка за евентуална несъвместимост при назначаването на Момчилова, по сигнал на председателя на СЕМ Бетина Жотева, според която към датата на издаване на указ на държавния глава за назначаването й, Соня Момчилова е била едноличен собственик на капитала на търговско дружество. Това стана на 27 юли, дни преди встъпването и в длъжност в медийния регулатор.

Тя е бивши директор на пресцентъра на Министерството на правосъдието, на пресцентъра на МВР и на пресцентъра на Министерството на транспорта и комуникациите. Ръководи и правителствената пресслужба във втория служебен кабинет, назначен от Румен Радев.

Соня Момчилова има над трийсетгодишен опит в сферата на журналистиката и медиите. Притежава експертиза в областта на публичните комуникации и връзките с обществеността.  специализирала връзки с обществеността и комуникации във Великобритания, Нидерландия, САЩ и Белгия в периода 2001-2006 година. Автор е на рекламни и предизборни кампании, експерт по политически, медийни и корпоративни комуникации, мотивира избора й за СЕМ президентът.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар