Война

Сенатор Ковитиди: САЩ и техните съюзници се прострелват в главата с доставките на оръжие за Украйна

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ако Западът се простреля в крака със санкции срещу Руската Федерация, то Вашингтон и „неговите васали“ се прострелват в главата с доставките на оръжие за Украйна. Това съобщи на 26 януари сенаторът от Съвета на Федерацията Олга Ковитиди пред изданието «Известия».

 

„Изявлението на Байдън за изпращане на един батальон танкове и още два танкови батальона в Украйна от Германия, уплашена от международна изолация, ще бъде смъртоносна грешка на Белия дом.
Откъснат от реалността, Байдън, без да осъзнава разликата между Симферопол и Стокхолм, е трудно да осъзнае мащаба на възможна катастрофа “, подчерта сенаторът.

Според нея Байдън вижда само върха на политическия айсберг. Ковитиди отбеляза, че в подготовката за президентските избори през 2024 г. демократите, както и републиканците, искат да се възползват максимално от конфликта в Украйна.

„Необходимо е да се разбере, че Съединените щати по всякакъв начин ще нагнетяват военния европейски дневен ред, използвайки пълния потенциал на Северноатлантическия алианс, контролиран от Вашингтон. <…> Това е борба за световния енергиен пазар, ресурси и сфери на влияние. Всякакви други аргументи на Вашингтон са поредната лъжа, покриваща циничния характер на Съединените щати, които искат Украйна да пламне възможно най-ярко “, заключи сенаторът.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар