Кирил Петков

Сенатор разкри истината защо викнали Кирил Петков в САЩ: Обещал, че пуска Македония в ЕС

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Членът на Комисията по външни отношения на Сената на САЩ сенатор Крис Мърфи се е срещнал във вторник с министър-председателя на България Кирил Петков, министъра на енергетиката Александър Николов, министъра на отбраната Драгомир Заков и заместник-министъра на външните работи Велислава Петрова, за да обсъдят енергийната сигурност на България и напредъка на двустранните преговори със Северна Македония. След срещата Мърфи публикува следното изявление:

„Радвам се, че се срещнах с министър-председателя Петков, за да обсъдим подкрепата на България за Украйна и как Съединените щати могат да помогнат за осигуряването на алтернативни енергийни източници след спирането на доставките на „Газпром“ за страната от Русия. Изключително важно е да инвестираме в помощ за енергийната сигурност като допълнение на тази към Украйна, за да помогнем на страни като България да прекратят зависимостта си от руския нефт и газ и да отрежат Путин от най-големия му източник на приходи“, заяви Мърфи.

 

„Обсъдихме също така важността на напредъка в двустранните преговори със Северна Македония за отблокиране на пътя на Скопие към Европейския съюз. Членството на Северна Македония в крайна сметка е в интерес на България и аз ясно изразих подкрепата на Съединените щати за развитие, което да гарантира пътя напред.“

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар