Сергей Лавров: Западът и Украйна се опитват да прехвърлят отговорността “от болната глава на здравата”

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Това пише министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров в своя статия, публикувана на сайта на руското Министерство на външните работи. Тези думи идват от страна на Лавров идват заради обвиненията към Русия, че “експортира глад”

Западът и Украйна, които обвиняват Русия, че “експортира глад”, се опитват да прехвърлят отговорността “от болната глава на здравата”, пише в статия на руския външен министър Сергей Лавров за африканските медии. Тя беше публикувана днес на сайта на МВнР на Русия в навечерието на неговата обиколка на африканския континент.

“Бих искал да подчертая, че спекулациите на западната и на украинската пропаганда, че Русия “изнася глад”, са абсолютно безпочвени. По същество те са пореден опит отговорността да бъде прехвърлена от болната глава на здравата”, смята руският външен министър.

Лавров припомни, че още по време на кризата около пандемията от коронавирус “колективният Запад, използвайки механизма за емитиране на валута, “притегли към себе си потоците от стоки и храни, влошавайки положението на развиващите се страни, зависими от вноса на хранителни продукти”, пише БГНЕС.

“Именно тогава започна да се очертава трудната ситуация на пазара на храни. Западните санкции, наложени на Русия през последните месеци, допълнително изостриха негативните тенденции”, констатира Сергей Лавров.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар