Лавров

Сергей Лавров: Русия и Китай няма да позволят на САЩ да поведат света към нова конфронтация

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Русия и Китай няма да позволят на САЩ да ги провокират и да предизвикат глобална конфронтация.

 

„Руско-китайските отношения достигнаха принципно ново ниво, което по своето качество надминава класическите военни съюзи от миналата епоха. Направете изводи от това … Ние няма да развиваме нашите отношения с Китай, отношения с принципно ново качество срещу никого “, заяви Сергей Лавров по време на реч пред студенти на МГИМО, днес 1 септември.

Той подчерта, че Съединените щати са решили да обявят Китай за „стратегическа заплаха в дългосрочен план“ и ако „американците и техните сателити“ започнат да развиват подобен подход към осъществяването на отношенията в Азиатско-тихоокеанския регион, те отново ще се забият сами в ъгъла. Изходът от тази ситуация, според мнението на Сергей Лавров, може да бъде определен от «някои агресивни кръгове на Запада само чрез военен конфликт».

„Заедно с КНР виждаме много добре тези опасности, няма да позволим да бъдем провокирани и ще прокараме дневен ред, който очевидно ще бъде много по-привлекателен за страните от региона от конфронтацията, която налагат западняците“, подчерта дипломат номер едно на Русия.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар