Сергей Станишев на конгреса на ПЕС: Трябва ни Европа демократична, социална, така че да дава перспектива

Сергей Станишев на конгреса на ПЕС: Трябва ни Европа демократична, социална, така че да дава перспектива

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Трябва ни Европа демократична, социална, така че да дава перспектива на всеки един човек. Това каза евродепутатът Сергей Станишев пред журналисти. Той участва на конгреса на Партията на европейската социалисти (ПЕС) в Рим, Италия, на 1 и 2 март, на който лявото политическо семейство ще избере своя общ кандидат за предстоящите евроизбори – Никола Шмит, предаде БТА.

По думите му всичко, което се случва, изисква силна социална политика, за да се чувстват гражданите сигурни.

Сега е важно да защитим социалния характер на Европа, защото за десните приоритет са финансовите инструменти, а крайнодесните са евроскептици, коментира Станишев.

Той отбеляза, че живеем в изключително нестабилно време от финансовата криза от 2008 , 2009 г. през ковид и стагнирането на икономическия живот, както и конфликтите в Украйна и Близкия изток.

Станишев изрази своята подкрепа за кандидатурата на кандидата на ПЕС за председател на ЕК – Никола Шмит.

Попитан как може да се активизира левият вот на предстоящите европейски избори, Станишев посочи, че трябват усилия за обединение, обща листа, която е авторитетна и може да събуди проевропейска енергия.

Относно приемането на страната ни в Шенген по въздух и море Станишев заяви, че винаги е бил против частичните решения. Винаги съм казвал, че трябва да имаме по-твърд тон към тези, които нарушават европейските правила, в случая Австрия. Ние сме изпълнили всички европейски условия, каза българският политик. По думите му това, което прави Австрия, създава евроскептицизъм в една от проевропейските страни като България.

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар