Сергей Шойгу си постави руската ваксина срещу коронавируса

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руският министър на отбраната генерал Сергей Шойгу беше ваксиниран срещу коронавируса с разработената в Русия ваксина, съобщи военното министерство в Москва.

Ведомството проведе днес презентация на ваксината пред ръководителите на отбранителните ведомства на Организацията на независимите държави, Шанхайската организация за сътрудничество, Организацията на договора за колективна сигурност и Сърбия. Презентацията се състоя в парка “Патриот” в околностите на руската столица.

“В отговор на въпросите на свои колеги от чужди страни Сергей Шойгу съобщи, че неотдавна е бил инжектиран с руската ваксина срещу новия коронавирус”, заявиха още от неговата пресслужба, цитирана от ТАСС и БТА.

На 11 август Русия стана първата страна в света, регистрирала ваксина срещу новия коронавирус, получила названието “Спутник V”. Препаратът беше разработен от Националния изследователски център по епидемиология и микробиология и се основава на вече известна платформа, на която бяха базирани още няколко ваксини. На 15 август министерството на здравеопазването съобщи, че започва производството на ваксината.

Много специалисти от други държави обаче изразиха скептицизъм, тъй като ваксината не е преминала най-високото ниво на изпитания.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар