Сериозен ръст на кражбите на слънчеви панели в Германия

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кражбите на фотоволтаични модули и други соларни технологии се увеличават в Германия в последната година, алармира полицията. Службата на криминалната полиция на Саксония вече за зачестилите посегателства върху соларните инсталации.

27 такива престъпления са извършени района през първата половина на 2021 г. Миналата година те са били 24. През първите шест месеца на тази година обаче служителите са преброили 34 случая на кражби. Щетите само от първата половина на годината в Саксония надхвърлят 250 000 евро, предаде PV Magazine.Само през последните две седмици имаше редица съобщения, включително кражба на 114 соларни модула от строителна площадка в Арцберг, Германия. Около 30 000 евро соларни компоненти също бяха откраднати в Науен, Бранденбург, например.


Властите казаха, че крадците са членове на организирани банди, които използват микробуси за кражба на фотоволтаични технологии.

3e-news.net

Компонентите най-често се крадат от големи търговски покриви и монтирани на земята системи, но крадците все повече се насочват и към по-малки жилищни системи, алармират от полицията.

Припомняме, че тези системи в повечето случаи са застраховани, но изглежда и това не спира крадците покрай голямото търсене на подобни панели и инвертори.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар