Сериозни страхове тресат министър Радев: Вече чувам гласове! След няколко дни усещам как ще ни обвините…

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ситуацията наистина е кризисна, затова създаваме Кризисен щаб. Опасността е реална.

Това каза от парламентарната трибуна вътрешният министър Валентин Радев за мерките срещу чумата по дребните преживни животни в Странджанско.

„Създадохме местен координационен щаб, министрите също ще отидем там.

Искаме хората да ни виждат и да съдействаме за разбиране на ситуацията“, обяви той. Според Радев всички, които отиват в засегнатите райони, не съзнават, че разнасят зараза. „Всички, които идват да помагат на баба Дора или на когото друг поискат, не съзнават, че това е пренасяне на зараза. Ще бъдем строги, не защото не трябва да знаете какво става там, а защото разнасяме зараза“, посочи министърът.

„Ако искаме да се опазим- това е начинът“, подчерта той. „Съпричастни сме към болката на хората. Много добре я осъзнаваме. Всеки има родители и знае какво означават животните за тях. Никой не иска да посегне на ничие животно, ако то е здраво“, обясни Валентин Радев.

„Молбата ни е всички да направим така, че да повишим доверието на гражданите. Те да разберат колко е голяма опасността“, посочи той. „Моля за дисциплинираност, хората да изпълняват всички указания на МВР. Усещам как само след няколко дни ще ни обвините, че не сме взели твърди мерки. Вече чувам такива гласове“, каза още вътрешният министър.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар