Протест

Серия митинги във връзка с дипломатическата катастрофа! Къде и кога са следващите?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На 30 юни в София пред храм-паметника „Александър Невски” се проведе протест под надслов „България не иска война срещу Русия“. Протестиращите изразиха своята позиция по повод едноличното решение на министър-председателя в оставка Кирил Петков да изгони 70 служители на Руското посолство. Присъстващите изразиха своята подкрепа към руския народ и към Русия.

 

Мероприятието беше организирано от партиите „Русофили за възраждане на Отечеството” и „Възраждане”, от Национално Движение Русофили и СРБ – Съюз Русофили България.

Протестът беше открит от Николай Малинов – председател на Национално Движение Русофили и на партия „Русофили за възраждане на Отечеството”, Цвета Галунова – член на парламентарната група на ПП „Възраждане” и Максим Суворов – председател на СРБ – Съюз Русофили България.

Серия митинги във връзка с дипломатическата катастрофа! Къде и кога са следващите?

Серия митинги във връзка с дипломатическата катастрофа! Къде и кога са следващите?

Николай Малинов обясни смисъла, който се влага в надслова „България не иска война с Русия“. Организаторите не искат военният конфликт, след като приключи в Украйна, да се разширява в Европа и на Балканите. А действията на премиера водят именно към война.

Според Николай Малинов, след приклюване на специалната военна операция в Украйна Америка, която е превърнала Европа в свой слуга, иска да превърне Източна Европа и България в новото поле на военно действие срещу Русия.

 

Серия митинги във връзка с дипломатическата катастрофа! Къде и кога са следващите?

 

 

Серия митинги във връзка с дипломатическата катастрофа! Къде и кога са следващите?

 

Към присъстващите се обърнаха такива български политици и общественици, като проф. Нако Стефанов – председател на Национално движение за мир, д-р Радко Ханджиев – председател на правозащитната неправителствена организация Гражданско сдружение Асоциация на данакоплатците в България”, Антон Сираков – председател на партия „Нова сила”, ген. Димитър Шивиков, Минчо Минчев – председател на партия „Нова зора“, Кристина Иванова – главен секретар на НД  „Русофили“, Явор Никифоров, отец Георги – наместник на храма „Свети Георги“ , д – р Атанас Панчев – издател на в-к „Квантов преход“, Стефан Попов – член на УС на ППРВО – Пазарджик и други.

Всички те отправиха призив държавата да поддържа нормални отношения с Русия, а експулсирането на дипломатите определиха като безпрецедентни и заплаха за добрите отношения, като стъпка към късането на дипломатическите отношения между двете страни. Постъпката на Кирил Петков беше определена като зловредна за страната ни.

Акция пред Руското посолство в София под наслов „Не сте сами“. Тя е в подкрепа на изгонените представители от руското дипломатическо представителство, както се разбра, не всички от тях дипломати, а и технически персонал.

 

АБВ настоява да се предложи вариант за невъвеждане в крайно действие на двете ноти, издадени за експулсиране на руските дипломати и за полагане на всички усилия за гарантиране на националната сигурност на България и Русия, заяви лидерът на АБВ Румен Петков.
От своя страна Снежана Тодорова, председател на Коалиционния съвет „България – Русия“ заяви, че това, което се случи пред руското посолство потвърждава волята и желанието на хората – да бъдем заедно с Русия. Тя не си е и представяла, че може да достигне до опасността дипломатическите отношения с Русия да прекъснат. Едно такова придвижване на позиции на премиер в оставка е недопустимо, недалновидно и безумно решение, разкритикува Тодорова.

По думите ѝ изгонването на руските дипломати може да го направи човек, изолиран от българската история, бъдеще и настояще.

На 1 ЮЛИ – Протестите продължават пред паметника на Съветската армия от 18 ч.

НА 2 ЮЛИ – протестите продължават във Варна от 18 ч. пред Общината.

 

Източник: ефир.инфо

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар