СЕТИ: Първият ни контакт ще е с извънземен изкуствен интелект

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ако хората някога влязат в контакт с извънземна цивилизация, е малко вероятно това да бъдат „зелени човечета“. Сет Шостак, директор на изследователския център SETI, има версия за това как ще се осъществи първият контакт с извънземни (ако изобщо се осъществи), предава technews.bg.

Шостак, който се е посветил на търсенето на извънземен интелект, смята, че първият контакт вероятно ще бъде с изкуствен интелект (ИИ), отбелязва в публикация по темата The Guardian. Освен това астрономът е скептичен към информациите за НЛО и предстоящия доклад на Пентагона.Мисля, че е много вероятно в нашата галактика да има извънземни. Но не вярвам те да „висят“ във въздушното ни пространство. Не сега и не в историческо време„, казва ученият.


Според Шостак, извънземните няма да изглеждат като „малки зелени човечета“, чийто образ се появява навсякъде в популярната култура през последния половин век.

Всякакви извънземни, които идват на нашата планета, е малко вероятно да представляват въглеродни форми на живот, били те космати или плешиви. Техните когнитивни способности вероятно няма да бъдат подкрепени от гъбестата маса клетки, която наричаме мозък. Вероятно те ще са отвъд пределите на биологичния разум и вероятно отвъд пределите на самата биология„, обяснява астрономът.

Шостак вярва, че извънземните няма да бъдат „живи“. Проблемът е, че изминаването на огромните разстояния от една звездна система до друга може да отнеме цели поколения. Едва ли такова дълго пътуване „ще се понрави на биологичните пътници, които ще умират много преди да стигнат до местоназначението си„. Но машините могат да се справят.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар