СЗБ и БАЗ са против гласения за служебен министър на туризма – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на заведенията (БАЗ) се противопоставят на предложението на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) нейният председател Георги Щерев да бъде назначен за служебен министър на туризма.

“Пуснахме две становища за седмица. Изразихме разочарованието си от това, че след изборите нямаше сформирано правителство. Всичко, което постигнахме като договорки, няма да се случи. Може да разчитаме на помощите до края на юни. Браншът ни пострада ужасно много. Нуждаем се от помощ до края на годината, защото голяма част от времето не работехме”, каза пред Нова тв председателят на БАЗ Ричард Алибегов.

Според него служебният министър трябва да е от бранша.

“Той трябва да е професионалист и да обедини сектора, да припознае ресторантьорството като част от туризма. Той може да е професионалист, но имаме нужда от нещо повече. Служебният министър трябва да е професионалист, ресторантьорският сектор също е част от туризма “, поясни Алибегов.

“Ние сме представители нашето предложение на президента Румен Радев. Решението е негово. За пореден път се прави опит да се разделя нашия сектор. Единствено хотелите бяха изключително ощетени. Те не бяха компенсирани по никакъв начин”, каза Атанас Димитров, зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар