СЗО прати свой екип на пазара в Ухан – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Екипът на Световната здравна организация, който проучва произхода на пандемията от коронавирус, посети пазара в Ухан, смятан за източник на заразата, предадоха БГНЕС и БНТ.

Екипът е забелязан да се разхожда из различни части на един от най-големите пазари в Ухан заедно с представители на китайската администрация. Групата, съставена от ветеринарни лекари, вирусолози, епидемиологи и експерти по безопасност на храните, посети две болници в центъра на ранното огнище – болница Ухан Джининтан и интегрираната болница за китайска и западна медицина Хубей.

СЗО публикува в Twitter съобщение, че екипът планира да посети болници и пазара за морски дарове в Ухан, с който се свързват много от първите случаи на заразяване. Мисията е политически натоварена, тъй като Китай се опитва да отхвърли вината за предполагаеми грешки при ранната си реакция на огнището.

Китайското правителство популяризира теории, неподкрепени от доказателства, че огнището може да е започнало с внос на замразени морски дарове, заразени с вируса – идея, категорично отхвърлена от международни учени и агенции.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар