СЗО с окончателен доклад за това откъде ни се стовари коронавируса на главите – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Дългоочакваният доклад на СЗО и Китай за произхода на коронавируса най-накрая е готов, пишат световните агенции и заявяват, че лабораторията в Ухан вероятно няма да е причината за пандемията.

В съвместното проучване се посочва, че най-вероятният сценарий за произхода на Covid-19 е предаването на вируса от прилепите на хората чрез друго животно.Според доклада, предаден от агенциите, пробив в лабораторията е изключително невероятна причина.


Агенциите казват, че имат окончателната версия на доклада на СЗО от дипломат със седалище в Женева, който не иска да бъде разркрит, тъй като не е бил упълномощен да предоставя информация преди официалното му публикуване.

Все още не е известно дали докладът може да бъде променен, преди да бъде публикуван, но констатациите, които съдържа, обикновено се очакват и оставят много въпроси без отговор, съобщиха агенциите.

Екипът на СЗО предложи по-нататъшно проучване на всички възможни насоки по отношение на произхода на коронавируса, с изключение на хипотезата, че той е „избягал“ от лабораторията.

Изследователите разгледаха четири сценария в зависимост от вероятността. Те стигнаха до заключението, че предаването на вируса на друго животно е много вероятно.

Те изчислиха, че прякото разпространение на вируса от прилепите върху хората е много вероятно и също така казаха, че е възможно разпространението чрез храна чрез така наречената „студена верига“.

Публикуването на доклада се забавя няколко пъти, като служител на СЗО заяви в края на миналата седмица, че очаква да бъде готов за публикуване през следващите няколко дни.

Източник: inews.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар