СЗО с първи медицински доставки за Северна Корея, свързани с COVID-19

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Световната здравна организация е започнала да доставя на Северна Корея медицински материали с цел превенция на COVID-19, предадоха световните агенции.

Доставките са били направени през китайския пристанищен град Далян. Те включват медикаменти и комплекти за оказване на бърза помощ. Част от пратките са достигнали севернокорейското пристанище Нампхо, след като севернокорейските власти са издали разрешение за това. Сега са поставени под карантина там, допълва БТА.

Медицинските доставки ще бъдат използвани за осигуряване на основни здравни грижи в центрове за първична медицинска помощ в Северна Корея.

Северна Корея все още не е съобщила за нито един случай на зараза с COVID-19, но външни експерти подлагат на съмнение това. Пхенян е информирал СЗО, че е тествал 40 700 души за коронавируса до 23 септември и всички тестове са били отрицателни. Сред тестваните миналата седмица имало 94 случая на грипоподобни заболявания и други симптоми. Тествани са били миналата седмица и 537 здравни работници, става ясно от доклад на СЗО.

Според експерти евентуална коронавирусна епидемия в Северна Корея би била катастрофална предвид лошото състояние на здравната система и хроничния недостиг на медицински продукти. От началото на пандемията Северна Корея въведе строг граничен контрол. Изпращането на медицински изделия за страната е сигнал, че Пхенян може би облекчава този граничен контрол.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар