Сидеров иска коалиционен съвет да обсъди случая „Скрипал“ – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Необходимо е да направим коалиционен съвет на ГЕРБ и Обединените патриоти, на който да се представи пълноценна информация за всички мнения, на всички позиции, на всички държави в Европа, за да можем да вземем правилно решение. Това заяви председателят на Обединените патриоти и лидер на “Атака” Волен Сидеров пред журналисти в кулоарите на НС във връзка със случая “Скрипал” и отзоваването на руски дипломати от различни страни.

По думите този случай щеше да бъде забравен досега, ако в Русия не беше смазващата победа на Путин. “Според мен това беше създадено, за да дискредитира Путин за изборите. Виждаме ескалация на напрежение точно, защото не се случи. “Скрипал” не изигра своята роля. Смятам, че случаят изигра положителна роля, т.е. сплоти руските избиратели, вместо обратното”, заяви Сидеров и допълни, че сега вече виждаме едно истеризиране и натиск върху отделни държави в Европа да започват дипломатическа война с Русия.

Пред медиите атакистът обясни, че този случай е изработен в мозъчен щаб на определени служби. “Предполагам, че те са от англоезичния свят”, каза той. Сидеров подчерта, че най-важният акцент по темата е какво прави България. “До момента водим балансирана политика, за което поздравявам министър-председателя. Не ме интересува кой какво ще каже, че го хваля или не, но това е правилната политика. В този случай България трябва изключително прецизно да поддържа баланса, т.е. не трябва да се бърза. Не трябва да се правят дипломатически ходове – отзоваване на посланици и прочее, в никакъв случай. Знам, че има натиск отвън, но да не правим резки движения, този случай не е изяснен докрай, няма конкр етни, ясни и твърди доказателства за ролята на Русия в него и по този повод ние не сме длъжни да правим резки ходове”, аргументира се Сидеров.

Той е убеден, че всякакво друго изказване и непремерен ход ще навреди на нашите национални интереси, не на Великобритания, не на Русия, а на нашите. Председателят на “Атака” допълни, че в момента сме обект в една геополитическа игра и е много важно да запазим балансираната роля и по време на коалиционен съвет на управляващите да се изясни всичко. “Министри и хора от екипа на Борисов да не му пречат в тази балансирана политика”, заключи Сидеров.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар