„Сиела Норма“: Радев спести 40 млн. лева, след като избра избори „2 в 1“

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Очевидно за Румен Радев беше по-изгодно да раздели президентските от парламентарните избори, защото щеше да има по-малко кандидати. Той не го направи, така спести 40 млн. лева на България. Заплащането за нас и за СИК бе по-малко заради изборите „2 в 1“. Това заяви пред NOVA News Веселин Тодоров, изпълнителен директор на фирмата-доставчик „Сиела Норма“.

По думите му повредени на тези избори бяха 38 машини – 0,3% от общия брой.

„Това е световен рекорд по най-малко щети на устройства, които са работили два дни – и събота, и неделя. Проблемите са от различно естество – няколко принтера, няколко карточетци, един екран. Има и изключена от тока машина, която просто е спряла“, призна той.

По темата с намерени разписки от машини в кандидат-депутат той смята, че може би има илюзионисти, с няколко фалшиви в джоба.

„Разписките имат специално брандиране на гърба, така че членовете на комисията виждат дали е разписка или листче от супермаркета“, поясни Тодоров.

Относно казуса с изчезналите карти в секция в Бургас той сподели, че ще бъдат набавени нови и машината ще бъде преинсталирана. А относно съхранението на устройствата той предполага, че ще бъде на същото място.

„12 837 са машините. Собствениците на склада не искат повече пари от нас, което значи, че вероятно държавата е платила. Тя ще ползва досега използваните складове за съхранение, условията са перфектни“, подчерта Тодоров.

Във връзка с допълнителните 427 устройства той разкри, че те се съхраняват от „Сиела Норма“.

„Намалиха машините за балотажа, защото мъничко не достигаха. Ако наистина няма нужда от допълнителните машини, ще ги върнем“, коментира изпълнителният директор на „Сиела Норма“.

Според него преувеличени са били историите за тези 427 машини.

„Рашков действаше много достойно. Мога да похваля МВР и структурите му за организацията на изборите“, каза още той.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар