“Сиела Норма” ще осигури машинното гласуване и на тези избори

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Фирмата “Сиела Норма” е определена от Централната избирателна комисия (ЦИК) за изпълнител по обществената поръчка за машинния вот за изборите на 9 юни. 

От ЦИК обявиха преди дни, че фирмата печели и двете позиции в обществената поръчка – за профилактика и диагностика на машините и периферията към тях – принтер и четец на смарт карти, подготовка, инсталиране на операционна система и приложния софтуер, окомплектоване, както и техническо обслужване на машините в предизборния и изборния ден по места или в съответната избирателна секция и осигуряване на Център за поддръжка при възникнали проблеми.

“Сиела Норма” ще отговаря и за транспорта на машините до избирателните секции в страната и логистично им осигуряване в предизборния и следизборния ден. 

Фирмата беше единствената, която подаде документи за участие в процедурата.

На този етап е предвидено машини за гласуване на 9 юни да има в 9346 секции в страната. В тях избирателите по списък са над 300. 

На 29 април бяха изтеглени серийните номера на общо десет машини за гласуване, които ще преминат през удостоверяване на съответствието преди предстоящите избори “две в едно” на случаен принцип по време на публична процедура в Министерството на електронното управление.  


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар