Сийка Милева обвини Рашков в хибридна пропаганда чрез разпространение на фалшиви новини – Правосъдие – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Разбирам интереса на медиите по повод определени твърдения за т.нар. списъци. В тази връзка считам, че за пореден път се налага да заявя, че Прокуратурата няма да позволи да бъде въвличана в предизборни политически кампании и битки. Разпространението на подобни неверни и манипулативни твърдения от страна на вътрешния министър – г-н Рашков са пример за хибридна пропаганда чрез разпространение на “фалшиви новини”. Това води до нарушаване на постигнатите съвместни резултати между ПРБ и МВР до момента, така също и до възпрепятстване на взаимодействието между двете институции, което е в основата на борбата с корупцията и престъпността. Каква е целта, всеки може да си отговори сам”, заяви пред “24 часа” говорителката на Гешев.

Снощи в предаването на Сашо Диков служебният министър на вътрешните работи за пореден път коментира списъка от 38 политици и магистрати, изготвен от ДАНС през 2019 г. “Няма да потвърдя или отрека, че име И.Г. е в списъка с имоти и сметки в чужбина”, заяви той пред Сашо Диков.

“За пореден път призоваваме г-н Рашков да спре разпространението на подобни неверни твърдения в медийното пространство. Става практика да се твърди, че някой знае нещо, но че не желае да го каже. Може би, защото в действителност няма какво да каже. В тази връзка припомням, че във всяка правова държава този, който разполага с информация за извършено престъпление, следва да уведоми компетентните органи и най-вече прокуратурата. Атаките срещу съдебната власт само уронват устоите на държавността и са в интерес само и единствено на престъпността. Българските граждани ще получат пълната информация при спазване на всички нормативни изисквания. Прокуратурата многократно е доказала, че държи на прозрачността и ще продължи да бъде открита към българското общество. И в заключение още веднъж подчертавам, че Прокуратурата не желае да бъде страна в политически битки и че успешното взаимодействие, а не войната, са ключов фактор за постигане на резултатите в противодействието на престъпността”, добави Сийка Милева.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар