Сиймур Хърш

Сиймур Хърш: САЩ може да се намесят пряко в конфликта в Украйна при поражение на Киев

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Съединените щати разглеждат варианта за пряка намеса във военните действия в Украйна в случай, че има видими перспективи за поражение на Киев в хода на специална руска военна операция. Това заяви вчера американският публицист, носител на наградата “Пулицър” Сиймур Хърш, съобщава ТАСС.

“Казват ми, че играта ще бъде такава – “това е НАТО, ние подкрепяме НАТО в настъпателни операции срещу руснаците “, което няма да заблуди света. (…) Ние сме във война с руснаците”, каза Хърш на събитие на американската неправителствена организация “Комитет за републиката”, без да назовава източниците си на информацията си.

В тази връзка публицистът припомни поражението на нацистите край Сталинград от съветските войски. “Хайде. Наистина ли искаме да се бием с тези момчета? Не мисля”, каза той. „Не мисля, че сме готови. Но не знам”, каза Сиймур Хърш, който публикува статия на 8 февруари, в която заяви, че взривяването на газопроводите “Северен поток” и “Северен поток 2” е тайна операция на САЩ, извършена със знанието и съгласието на президента Джо Байдън, след няколкомесечен дебат във вашингтонската администрация с участието на тесен кръг от вътрешни хора. Белият дом нарече версията за събитията, описана от журналиста, „съвършена лъжа и пълна измислица“.

„Ние (САЩ) вероятно просто се заблуждаваме за това, което се случва там, за това какви ще бъдат резултатите“, каза Хърш. В същото време той подчерта, че Русия все още дори не е използвала “основните си сили” в специалната си военна операция.

Източник: ТАСС

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар