Силистра ще подкрепи финансово бездомна вдовица от Хитрино

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Силистра ще подкрепи финансово бездомна вдовица от Хитрино

Ивайло Ангелов

Предпразничната сесия на градския общински съвет в Силистра започна празнично с изпълненията на две коледарски групи от региона и завърши с вземането на две ключови и значими решения. Първият важен момент беше единодушно приетото от общинските съветници предложение за отпускане на сумата от 1 800 лева директно по сметката на Шенай Хюсеинова Ахмедова от село Хитрино. Която след трагедията там е загубила мъжа си и едното си дете, останала e без дом и в момента сама се грижи за другото си оцеляло дете.

Другият много важен момент по време на тази сесия беше гласуването на предложената от трима от общинските съветници – Веселин Гeоргиев, Димитър Трендафилов и Георги Кирилов, декларация против евентуалното изграждане на бежански центрове от отворен и затворен тип на територията на община Силистра. Според един от инициаторите на тази декларация, нейното приемане и оформяне е било наложено от многобройните въпроси от страна на граждани за появили се слухове за такива центрове.

От своя страна кметът на град Силистра Юлиян Найденов увери всички, че не са водени официални разговори с никого за предоставянето на обекти на територията на общината с цел преустрояването им в бежански лагери. В крайна сметка декларацията беше приета с 26 гласа “за”, нито един против и един въздържал се.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар