Силна позиция: Не ви ща вече оставката, пожелавам ви да умрете на стълбите на Историята!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Не ви ща вече #оставката, пожелавам ви да умрете на стълбите на Историята!

Тези силни думи идват от Иван Червенков, изумен от обиколките на премиера Бойко Борисов по строителни обекти, докато хора буквално измират пред болниците.

Narod.bg публикува пълния текст на позицията:

В неделя гледах интервюто в „120 минути“ с кмета на Пловдив, Здравко Димитров, който миналата седмица, лежейки с Covid, се срещна с Бойко Борисов на стълбите пред пловдивската болница, докато го пази и обгрижва болничен персонал, строени до него. Возили го на инвалидна количка в болницата.

Той само станал да излезе на стълбите да си повика с Борисов от разстояние. Даде интервюто от болничната стая с найлоновите му торбички около него.

Три дни по-късно двама болни, оставени като кучета да лежат, изхвърлени сред собствените торби с вещи, губят живота си, гаснейки на стълбите на пловдивската университетска болница.

Защото бутилката кислород на единия починал била от малките, ама там имали от големите, защото имали инвалидни колички, ама за кмета, но не и за пенсионерите. Защото нямало носилки и кой да ги качи, докато на кмета му трепереха неколцина околовръст.

Защото шпалир от персонал има за кмета, но не и за нищо незначещите възрастни хорица с +50 лв. до изборите към пенсията, да си ги харчат на оня свят – щото сигурно те така или иначе все някой ден ще си отидат.

Не бе. Всичко е точно, защото тия таг-натите знаеха как да се справят. Само те. Обикаляйки с джипката по руските строителни обекти, по несъществуващите атомни реактори, по асфалтовите красоти, да видят какви led лампи са наслагали, да четат изразително от пънове в калта, а полу-, както и пълни идиоти да им се радват.

Не ви ща вече #оставката, пожелавам ви да умрете на стълбите на Историята, с малките си кислородни бутилчици, сред собствените си торбички пълни с пачките от шкафчетата. Като кучета връз студения камък в зимния студ. Нещастници.

Източник: Лентата

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар