Силният вятър събори окачен таван в благоевградския университет – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Окачен таван в Първи учебен корпус на ЮЗУ “Неофит Рилски” в Благоевград е съборен от силния вятър в събота. За щастие при инцидента няма пострадали. Паднал е около 20 кв. м окачен таван от метални плоскости, предаде БГНЕС.

Инцидентът е станал в подлез под учебните кабинети на университета. Мястото се използва предимно за пушене. Ръководството на университета проверява документацията на фирмата, изградила конструкцията, за да си търси правата за некачествено изпълнение.

Районът около падналия таван е обезопасен и обграден с ленти. Падналият таван е най-голямата щета, нанесена от силния вятър в събота. Преди година и половина под съседното стълбище също падна почти целия окачен таван, но той бе от гипсокартон. Тогава фирмата изпълнител отстрани щетите за своя сметка. Проблемът с щетите от вятъра е, че същата фирма е поставила окачен таван също от метални плоскости в съседство с падналия в събота. За това се налага оглед на тези части, тъй като по стълбите под окачения таван преминават студенти и преподаватели.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар