Символиката в подаръците, които си размениха Байдън и Путин

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Срещата между Джо Байдън и Владимир Путин в Женева вече е в историята. Коментарите за нея обаче ще продължат. По традиция, при подобни събития е прието да се разменят подаръци. По данни на Белия дом Джо Байдън е подарил на руския си колега поръчкови авиаторски слънчеви очила и кристална фигура на американски бизон.

И в двата предмета – очаквано, има много символика.Байдън е известен с това, че носи пилотски тъмни очила и понякога е обект на шеги за това. Той например не свали пилотските си очила и по време на среща с кралица Елизабет II в замъка Уиндзър в неделя. Тези за Путин са произведени от фирмата, която снабдява с тях американските военни и съюзниците от НАТО, предаде БНТ.


Американският бизон е националният бозайник на САЩ от 2016 година, след указ подписан от президента Барак Обама. Той символизира силата, единството и устойчивостта. Фигурата е разположена върху постамент от черешово дърво – препратка към президента Джордж Вашингтон. Върху статуетката има и малка гравирана плочка, която да напомня за мястото и датата на срещата между Байдън и Путин.

Руският президент е подарил на колегата си комплект за писане, изпълнен в традиционния руски стил „хохлома“. Името на сувенира е „Москва“. А занаятът всъщност е особеният вид изрисуване на вещи – лъжици, сувенири, кутии, мебели.

Появил се е през XVII век, в село Хохлома. Рисува се върху черен фон с червено, жълто, оранжево и задължително златисто. Най-характерните елементи са плодовете на офиката и горските ягоди, детайлно се рисуват листа и преплетени клони и по-рядко зверове и птици.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар