Симеонов:Слави Трифонов има шанс да размести политическите пластове – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кастингът за политици на Слави Трифонов има шанс да размести политическите пластове и всички партии могат да се притесняват от това. Но и много проекти са започвали по този начин, а после е имало разочарование, коментира политологът Първан Симеонов.

Според него шоуменът се опитва да бъде иновативен, да показва, че не е като останалите и че няма ляво и дясно, а добро и лошо. По думите му обаче подходът с успелите българи в чужбина не е нещо, което не сме виждали.

“Външните българи, успелите българи навън, винаги имат магично влияние тук – като Кристалина Георгиева, ранната Меглена Кунева, това беше и обаянието на Сакскобургготски навремето”, припомни Симеонов.

“Така започнаха страшно много проекти, единственият, който успя да се задържи и да се институционализира, е Борисов. Всички други минаваха и заминаваха. Напълно възможно е и тук да имаме едно избухване и после разочарование, но е прекалено рано”, допълни политологът.

Той коментира и стабилността на коалицията в контекста на споровете за ратифицирането на Истанбулската конвенция и различните мнения сред “Обединените патриоти”.

“В патриотичната коалиция се опитват и тримата отделно да говорят на три гласа. Валери Симеонов има един специфичен стил и казва каквото му е на сърце, но така пази идентичността на цялата коалиция. Най-лошото за патриотите ще е да се слеят с управлението и да звучат прекалено системно. Докато има лоши момчета, хората ще ги възприемат”, каза Първан Симеонов.

По думите му обаче управляващата коалиция е по-скоро стабилна. Политологът обаче не изключи вероятността за предсрочни избори след европредседателството ни.

“Всичко е възможно, но няма обективна обществена поръчка. Първо голямата част от обществото не ги иска, второ икономиката е сравнително добре и се възприема по-добре от хората. Това, което обаче е налице, е повишаване на напрежението”, допълни Симеонов.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар