Симеонов: ГЕРБ продаде държавата за 58 милиона лева, спаси Домусчиеви от наказателна такса!

Валери Симеонов, Кирил Домусчиев
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Депутати от партията на Валери Симеонов Национален фронт за спасение на България (НФСБ) обвиниха коалиционните си партньори от ГЕРБ, че благодарение на тях са приети законови промени, които са в полза на братята Кирил и Георги Домусчиеви.

Днес на второ четене бяха приети промени в закона за приватизация и следприватизационен контрол, според които ангажиментите на купувача по приватизационни договори да важат за 5, а не за 10 години. Поправките ще важат със задна дата, съобщи БТА.

По-рано днес пред БНТ вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че това се прави в услуга на братята Домусчиеви заради техни проблеми с ангажиментите при покупката на Български морски флот.

Наскоро те загубиха дело от държавата, в резултат на което догодина ще трябва да платят 58 млн. лв. наказателна такса, защото не спазват изискването в договора за приватизация за поддържането на определен тонаж на наличните кораби, припомня “Дневник”.

Поправката в закона цели да освободи Домусчиеви от ангажиментите, поети в приватизационния договор и да им спести наказателната такса.

Пред БНТ Валери Симеонов сравни ситуацията със сюжета на филма “Спасяването на редник Райън” и я определи като спасяване на редник Кирил (Домусчиев – бел. авт.), а в парламента депутатите му обявиха, че у нас вече има Цар Киро 2.

“Днес ГЕРБ продаде държавата за 58 млн. лева. Това е сумата, която трябва да се даде от страна на БМФ, Домусчиеви. И вкараха два текста в новия закон, защото явно се уплашиха”, каза Касабов след приемането на закона.

“Пълен лобизъм. Това пада изцяло на съвестта на ГЕРБ, обслужване на олигархията, на това сме свидетели в момента”, каза Симеонов пред “Дарик”.

Сутринта Симеонов заплаши, че ако текстовете бъдат приети, партията му ще излезе от коалицията. Днес депутатите казаха, че това тепърва предстои да се решава, но дадоха да се разбере, че според тях вината за приемането на поправките е на ГЕРБ, а не на колегите им от “Обединените патриоти”, които са вносители. От НСФБ критикуваха и БСП, ДПС и “Воля”, че мълчат по въпроса.

Гласове

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар