Симеон Дянков: Не са водени разговори с мен да оглавя БНБ

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В коалицията има добри финансисти, така че смятам, че те ще са основни кандидати. Към този момент няма водени разговори с мен. Това каза по БНТ бившият финансов министър Симеон Дянков в отговор на въпрос дали той ще оглави БНБ.

В затишие пред буря ли сме за смяната и по върховете на БНБ

Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев каза по Нова в петък, че Симеон Дянков е готвен за управител на БНБ, като намекна, че това е кандидатура на Иво Прокопиев.Правителството трябва да отрежда по-голямо внимание върху инфлационните процеси – отвътре и отвън, смята Дянков. Той изрази надежда в новия проектобюджет да има по-висока заложена инфлация.


Ако наистина има актуализация (на бюджета) в средата на годината, там трябва сериозна политика за разглеждане на цялата пенсионна система – и първия, и втория стълб, смята Дянков. Според него, не е правилен ход отсега да се залага допълнителна актуализация.

Дянков разкритикува въведения мораториум върху енергийните цени, като каза, че искрено се надява той да падне по-рано от средата на март. По мнението му ако това се не случи, април-май ще влезем в допълнителна инфлационна спирала.

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар