Симеон Сакскобургготски: Много направихме, когато управлявах за 1000 дни, сега дано могат за 800 – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Тази фамозна фраза продължават да ми я припомнят. Може би за 1000 дни постигнахме доста. Бих пожелал от все сърце на бъдещите управници да успеят за 800 дни или дори за по-кратко“, заяви бившият премиер Симеон Сакскобургготски в специално интервю за Bulgaria ON AIR.

По думите му даденият от него преди 20 години срок от 800 дни е бил една политическа калкулация, да се усети и да има определени политически ефекти.

Симеон коментира и публикация преди време в руското издание „Аргументи и факти“, според която става дума за заминали за Русия 20 т злато и 50 т сребро, а името на Сакскобургготски също бе замесено. Самият той оспори твърденията. „Това е между фантазия и детска приказка“, подчерта бившият премиер. Целта на медиите би трябвало да е да са достоверни и да предават истината, а не да се тълкува според предпочитания или политически перспективи. Много е важно да има поне желание да се спазва истината“, заяви още Симеон Сакскобургготски. Бившият премиер взе участие в Шестнадесетата световна среща на българските медии. Тя беше открита в Рилския манастир в неделя, а темата бе „Медии и истина“.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар