Симеон си взема имотите, Бойко “забравил” да спре давността

Симеон Сакскобурготски
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Симеон Саксобурготски към настоящия момент вече е собственик на всички държавни имоти, които владее.
Това стана ясно от обстоятелството, че на 31 декември 2017 г. е изтекъл поредният отлагателен срок, забраняващ придобиване на държавни и общински имоти по давност.
Така царят, който държи въпросните имоти вече повече от 10 години, става техен собственик. Припомняме, че той поне външно се държи като “добър стопанин”, плаща всички данъци и пр.
По закон един имот се взема по давност, ако се владее непрекъснато повече от 10 години. За да не бъдат разграбени държавните имоти, за тях има привилегия да не могат да се завземат по давност, като този мораториум непрекъснато се удължава.
За последно обаче изтече в края на 2017 г. Правителството лицемерно е внесло проектозакон за удължаването му на 22 декември. А последният работен ден на парламента е 21 декември.
Така срокът е изтекъл, и основният печеливш е Симеон Сакскобурготски.
Дори сега да се приеме разпоредба със задна дата, тя става твърде оспорима. Има един принцип, че винаги си прилага “най-лекия” действал закон къд дадена дата. Т.е. макар и само за 1 месец, давностният срок е изтекъл, и Сакса може да съди държавата, и с лекота да я осъди.
Така става ясна схемата, по която Бойко е получил снимки и танц със саби в Саудитска Арабия, а царят – държавни имоти за 300 милиона…

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар