Синдикатът на пожарникарите поиска 20% увеличение на парите за заплати в МВР

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Синдикатът на пожарникарите изрази недоволство от проекторамката на бюджета за новата година по отношение на заделените пари за МВР. В позиция от НСПС „Огнеборец“ настояха предвидените средства за заплати да бъдат завишени с 20%, както и да се предвиди допълнителен ресурс за капиталови разходи.

От синдиката предупредиха, че ако не бъдат чути, са готови на протести.„В противен случай ще изразим правото си на недоволство чрез регламентираните в закона начини“, гласи позицията на Управителния съвет на „Огнеборец“.


„Те се предвижда увеличение на възнагражденията на служителите в МВР, което само по себе си води до значителното им обедняване предвид галопиращата инфлация през 2021 г. и продължаващото ѝ покачване през 2022 г. За сметка на това пък са предвидени 9 млн. лв. – за карти за спорт за подобряване на физическата подготовка на служителите в МВР. Явно през годината служителите ще бъдат поставени на диета и усилен спорт“, възразяват на проектобюджета от синдиката.

Синдикалистите недоволстват, че се предвижда увеличение на възнагражденията само за някои държавни сектори.

„Видно от доклада към проектозакона за настоящата година е разчетено увеличение на средствата за заплати и възнаграждения само за персонала на изборните длъжности, за заетите в системата на съдебната власт и педагогическите специалисти. Приветстваме увеличените средства за издръжка с близо 92,41 млн. лв. спрямо 2021 г., но трябва да отбележим, че 210 млн. лв. са крайно недостатъчни. Също така и предвидените 29,78 млн. лв от необходимите близо 247 млн. лв. за капиталови разходи са меко казано смешна сума за поддръжка и основен ремонт на немалкия сграден фонд на МВР, както и за придобиване на дълготрайни материални активи“, посочват оттам.

„Управителният съвет на НСПС „Огнеборец“ настоява за започване на преговори с правителството за увеличаване на средствата за персонал с цел увеличение на възнагражденията с 20% в проекта на бюджет за МВР за 2022 г. и предвиждане на допълнителен ресурс за капиталови разходи“, призовават още от „Огнеборец“.

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар