Сине майчин, ти за ДПС ли работиш? Пребиха кмета на с. Белгун в централата на ГЕРБ в Каварна

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Благомир Станев – кмет на с. Белгун, е бил пребит в офиса на ГЕРБ в Каварна късно вечерта след изборите, каза той пред Добруджа ТВ. Станев е бил поканен да празнува победата на партията, но там го причакали съпартийците му Илиян Събев и Йордан Стоянов, председател на общинския съвет в морския град.

Причина за нападението според разказа на Станев е, че няколкото души от Белгун са гласували за ДПС. Според протокола от местната секция бюлетините за движението са 11, а за ГЕРБ – 46. За сравнение през 2017 г. гласовете за ДПС са били само 3.

Всичко започва в 03:30 през нощта, когато двама се появяват пред дома на Благомир Станев в с. Белгун и му казват, че го очакват в партийната централа на ГЕРБ в Каварна, за да отпразнуват изборната победа. Пристигайки там, Станев тръгнал да честити победата Илиян Събев, който обаче го посрещнал с думите:

“Ела тука бе, сине майчин, ти за ДПС ли работиш?”

Последвали още обиди, удари с юмруци, ритници и дори нападение с нож. Принудили го да се откаже и от членството си в партията. Според твърденията му от него поискали и да подпише и заявление, че се отказва от кметския си пост, за да “назначим удобен за нас човек”. Той отказал да подпише и отнесъл още бой.

Малко след пет сутринта го пуснали да си ходи. Станев първоначално решил да мълчи за случая. Сутринта обаче разбрал, че не е единственият, получил “покана за празненство” в ранните часове на деня и днес подал жалба в Окръжна прокуратура – Добрич.

По негови думи сред другите заплашвани са Севинч Касабова – координатор на ДПС в морския град, както и бившия кмет на Каварна Цонко Цонев, който според биячите бил “следващият наред”.

OFFNews се свърза с Цонко Цонев за коментар. В момента той поддържа Фейсбук групата “КАТУНЪТ ОТ КАВАРНА”, където за първи път е публикувана и снимка на бития кмет.

 

КАТУНЪТ ОТ КАВАРНА /Цонко Цонев

КАТУНЪТ ОТ КАВАРНА / Цонко Цонев

Той потвърди, че също е получил обаждане в 03:58 ч. сутринта, на което обаче не е отговорил. Според него побоят е “предупреждение” към всички с близки отношения с Севинч Касабова. Той твърди, че посланието на побоя е “Внимавайте това да не се случи с Вас”.

“Побоят има предистория”, твърди Цонев, който разказа, че всичко започва преди половин година, когато двама напускат групата на ГЕРБ.

Цонев каза за OFFNews, че според него е бил привикан в централата на ГЕРБ заради острия си тон и критиките към местната власт във Фейсбук групата.

Побоят е извършен от  Илиян Събев, който се представя като “пратеник на ГЕРБ” в Каварна, а иначе е ресторантьор. Цонев твърди още, че той е и човекът, който отговаря за ромските квартали в Каварна, които на всички избори показват “силна любов към ГЕРБ”.

OFFNews потърси за коментар Илиян Събев, който обаче не вдигаше мобилния си телефон.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар