Синът на Маги Халваджиян призова: Всички от мъжкото хоро да бъдат глобени!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„За Ганьо правила не важат! Сега на всеки от тези опиянени пазители на „вековна традиция“ да бъде наложена солена глоба за неспазване на разпоредбите. Коленето на прасе и подпийналото клатушкане в ледена река не са „ритуали за здраве“.

Те са зле прикрити поводи за напиване и израз на дългогодишно опростачване и тарикатски манталитет“, изригна с коментар синът на Маги Халваджиян – Бебо, по повод мъжкото хоро в реката в Калофер.

Въпреки епидемиологичните мерки, десетки мъже нагазиха във водите на Тунджа в Калофер за традиционния ритуал по спасяването на кръста, и за да изиграят мъжкото хоро на Богоявление. Заради пандемията нямаше официална организация, но много хора се събраха, за да спазят обичая. Органите на реда опитаха да спрат хорото, което доведе до напрежение.

Калоферци обаче пяха народни песни и танцуваха във водите на реката, въпреки мерките. Кметът на Калофер не влезе, за да не дава пример.  След като кръстът беше хванат, той бе предаден на най-малкия участник в хорото. По време на танца за пръв път във водите влезе и жена.

Доколко българският народ е опростачен и има ли принос в това фамилията Халваджиян, оставяме на читателите да решат сами.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар