Синьо око за защита | Rozali.com

Свободно време
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Енергията може да бъде както положителна, така и негативна. За щастие, има различни начини да се предпазите от негативна енергия, като един от тях е с помощта на синьото око.

Синьо око за защита
 © iStock, Instagram

Идеята, че съществуват урочасване, магия и проклятие датира още от хилядолетия. Доказателство за това е популярността на синьото око в редица култури и страни като начин за защита срещу негативната енергия. Синьото око е разпространено в цяла Европа, северна и източна Африка, Близкия изток, Филипините, Латинска Америка и други региони. В древен Египет синьото око също е било на почит.Археолозите са открили амулет със синьо око, датиращ от 3300 г. пр.н.е. в древна Месопотамия, днешна Сирия.


Смята се, че синьото око предпазва най-вече от „лоши очи“ и лошо намерение (ревност, алчност, гняв, завист, негодувание, враждебност, злонамереност). Вярва се, че носенето на амулет със синьо око действа като защита срещу всичко изброено. Всъщност носенето на амулет е ритуал, който хората правят от дълбока древност до днес.

Каква е разликата между амулет и талисман?

Добави описание

Синьото око е известно още като окото на Назар и чрез него човек търси не само духовна, но и психологическа защита. Символът на синьото око представлява силата да виждаш отвъд това, което е видимо и да се предпазваш от негативна енергия.

Синьото око може да бъде носено по различни начини – като амулет на врата, на гривна, дори като обици. Някои популярни личности като Меган Маркъл, Дженифър Анистън и Джиджи Хадид също носят бижута със синьо око. По какъвто и начин да се носи този известен символ, той може да отблъсне и неутрализира негативните енергии и намерения, насочени към човека, който го носи.

Вярата в синьото око като начин за защита  отразява човешкото желание за сигурност, благополучие и предпазване от нещастие.

Добави описание

Амулети за всяка зодия – вижте какъв е вашият!

Някои хора избират да предпазят дома си също с помощта на синьото око, включвайки го някъде в интериора. Освен това този символ може да се използва и за привличане на късмет, както и като инструмент за медитация и визуализация. В този случаи синьото око е всъщност талисман, с чиято помощ се привлича положителна енергия.

По какъвто и начин да решите да използвате синьото око обаче, не забравяйте, че трябва да го направите с уважение и с вяра. Когато липсва вяра, това автоматично блокира действието.

Източник: rozali.com


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар