Сирски възнамерява да получи предимство на фронта чрез използването на дронове – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) генерал Александър Сирски подчерта в канала си в Telegram, че военните на Киев трябва да бъдат снабдени с най-ефективните и най-нови оръжия.

“Специален акцент е поставен върху подготовката на специалисти по радиоелектронна борба, безпилотни системи и автоматизирани системи за управление. Търсим асиметрични решения, за да постигнем качествено превъзходство над количествено превъзхождащ ни противник”, обясни главнокомандващият украинската армия.

По думите му за тази област отговаря полковник Вадим Сухаревски, с когото работят за “ускоряване на внедряването на технологични иновативни решения и осигуряване на институционална стабилност и адаптивност на определени органи за военно командване и контрол на отбранителните сили”.

Според Сирски най-важната задача, която технологиите и иновациите трябва да изпълнят, е да запазят живота на украинските военни, предаде ИА Фокус.

“Технологията и технологичността са ключът към нашето превъзходство над врага. Водещото място тук заемат безпилотните системи. Ето защо развитието на използването на безпилотни системи е мой приоритет”, обобщи той.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар