Ситата Сачева на гладни не вярва

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Явно медиите са решили яко да стресират електората, като в събота сутрин, докато незлобливо си пиеш кафето, рЕзко ти показват Сачевица. Драма, драги зрители, каква драма….Но, поспри, сърце, да обърнем внимание на мъжката дума на Сачевица….

След като ни разхвалява върло правителството как мислело за нас, неблагодарниците, журналистката й показа жена, която плачеше, защото няма пари и ще получи евентуално само по 12 лева на ден. Жената видимо беше депресирана и отчаяна. Желязната Сачевица обаче не се трогна, а възмутено заяви, че женицата трябвало да си е получила заплатата за ноември и щяла да изкара празниците с тези пари. На четири часа заплата….Дори от кумова срама нямаше някакво съчувствие, а само досада от това, че бедните я занимават с проблемите си. Видимо оядената Сачевица явно глад не познава. Нито да няма откъде да си плати сметките. И това си го е решила отдавна – тогава, когато от върл критик на мутрите, си направи споразумение с тях и стана част от безродниците, които управляват. Явно освен хляб, й трябва и черен хайвер. Моралът и съвестта в тези случаи са пречка.

Не мога да намеря смислено обяснение защо оядени и доволни от всичко хора ги правят социални министри. За да разбереш бедният, трябва поне една Коледа да си изкарал на хляб и лютеница, поне веднъж да са ти спирали тока за неплатена сметка, поне веднъж да си молил за заем, за да купиш обувки на детето си. Поне веднъж да си знаел какво е въпреки всичките ти усилия да нямаш пари за нормален живот. Поне веднъж да си спирал на улицата и да си купувал хляб на беден човек. Или скришом да си пускал някой лев в джоба му. Без да те снимат камери и без да биеш тъпан заради това….

Затова и такива като Сачевица предизвикват единствено погнуса с липсата си на елементарно съчувствие, морал и съвест. Гнусни са! Защото няма по-грозна гледка от самозабравилия се цървул!

Елена Гунчева

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар