Ситуацията в бедстващите райони се нормализира в края на деня. Време е да празнуваме

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ситуацията в бедстващите райони се нормализира в края на деня. Време е да празнуваме

iNews.bg / Радила Радилова

В края на днешния празничен ден обстановката в страната и особено в югоизгточните й часрти, започна да се нормализира. В късния следобед блокираните части на магистрала „Тракия“ бяха освободени за движение. Пуснати бяха автомобилите и по другите блокирани пътни участъци в района на Айтос, Карнобат, Бургас, Ямбол, Сливен и др.

Затворена остава единствено отсечката на магистралата между Карнобат и Бургас, но и тя вече се обработва и почиства от машините, съобщиха от АПИ. При добро развитие на нещата се очаква скоро да бъде отворена за движение. Освен това синоптичната прогноза е за спиране на снеговалежа и силния вятър. Автомобилите бяха пуснати и по Айтоския и Ришкия проход.

В същото време бяха отменени и ограниченията за движение по още редица пътища в Добричко, Варненско, Шуменско и др. Бяха отменени ограниченията за движение през проходите Рожен и Пампорово, както и по пътя Гоце Делчев-Доспат-Борино-Тешел.

На повечето места, където от вчера имаше проблеми с електрозахранването, авариите са отстранени. Повечето от засегнатите хора по местата с аварии вече имат ток. Над 60 аварийни екипа работят по отстраняването и на останалите прекъсвания на захранването. Към 17:30 ч. са останали само 15 села, на които електроподаването не е възстановено. Работи се по отстраняването и на последните аварии. Ако някъде бъдат срещнати по-сериозни проблеми, от ЕВН ще осигурят генератори, за да имат хората ток, съобщиха от дружеството за iNews.

Така всички българи ще успеят да посрещнат Нова година на трапезата. А и вече е време за сядане на масите и за празнуване.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар