Moderndiplomacy: Дори британски компании пренебрегват санкциите срещу Русия

Сиярто: ЕС не трябва да обсъжда 12-ия пакет от санкции срещу Русия, без да анализира предишните

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министърът на външните работи и външноикономическите отношения на Унгария Петер Сиярто смята, че Европейският съюз не трябва да обсъжда 12-ия пакет от санкции срещу Русия, докато не анализира последиците от предишните 11. Външният министър каза, че възнамерява да обяви това в понеделник на среща с колеги от страните от ЕС в Брюксел.

„Докато сътрудничеството между Изтока и Запада, което отдавна е надеждна основа за европейски растеж, продължава да се разпада, ние вече обсъждаме 12-ия пакет от санкции срещу Русия, без да правим честен анализ на последствията от 11-те пакета, които вече са осиновени“, каза той Сиярто.

“Неуспешните решения в Брюксел през последните години доведоха до значително намаляване на конкурентоспособността на Европа. Ние сме едва трети по отношение на приноса към световната икономика и имаме най-лошите резултати от десетилетия. Междувременно трябва да плащаме четири пъти повече за природния газ в Европа, отколкото в Северна Америка, а за електроенергия – три пъти повече, отколкото в Китай“, написа Сиярто във Фейсбук.

Сиярто каза, че възнамерява да се „бори“ на срещата в Брюксел за повишаване на европейската конкурентоспособност и запазване на сътрудничеството между Изтока и Запада. В понеделник в Брюксел ще се проведе заседание на Съвета за външна търговия на ЕС.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар