Скандален гаф: Желязков пита Тагарев защо депутатите не са били поканени на Богоявление – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Защо депутатите и шефовете на парламентарни групи не са били поканени да участват в ритуала на Богоявление. Това ще пита председателят на Народното събрание Росен Желязков в писмо до министъра на отбраната Тодор Тагарев, чието ведомство е организатор на ритуала по тържествения водосвет.

Бях информиран, че на Богоявление не е имало депутати и председатели на ПГ, предполагам, че става въпрос за някакво недоглеждане, коментира Росен Желязков от Виетнам, където е на официална визита.

Все пак и Богоявление, като християнски празник, и Йордановден, би трябвало да обединяват всички, защото това са общи празници, коментира Желязков. И разказа, че досега в НС не е имало прецедент да не са поканени всички народни представители.

Сега били изпратени покани само на председателя на НС и зам.председателите, както и на шефа на комисията по отбрана, а обикновено се изпращали писма както до шефовете на парламентарните групи персонално, така и до целите групи, за да определят кои депутати да ги представляват.

Ще поискам информация, за да се прецени дали не са поканени от недоглеждане или става въпрос за особено отношение от страна на организаторите, коментира председателят на Народното събрание. Защото би било пък странно ако нямаме информация за това и мотивите – да се върви по линия на парламентарен контрол, допълни той.

 Ако това е така, това е абсурдна ситуация, която за пореден път показва, че този човек е опасен за националната сигурност на страната и колкото по-бързо си тръгне, толкова по-добре за страната и трябва да си тръгне още преди ротацията, коментира Борислав Гуцанов от БСП, който също е част от делегацията във Виетнам. 

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар