Кирил Петков

Скандално! Агент на ДС от кабинета “Виденов” основен дистрибутор на провиотиците на Киро

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Повечето фирми на Кирил Петков, които, както писахме, сега е управляват от Мартин Драгулев, имат скромна дейност. В активите им има собственост като земя и сгради.

Единствено „Провиотик“ развива бизнес на няколко континента. Дистрибутор на продуктите за хранителната добавка със съмнителни качества, основният от които е планинското кокиче, е „СмартБио“, пише „Филтър“. Собственик на тази фирма е ДС агентът Владимир Жеглов.

 

Бизнесменът не е случаен. Бил е съветник в правителството на Жан Виденов през 1995 година. Тогава е бил и председател на Надзорния съвет на „Биохим“. В това качество е проверяван за принадлежност към Държавна сигурност, показва справка в комисията.

Още през 2013 година Жеглов попада в списъка на агентите на ДС, които са заемали публични длъжности. Вербуван е като нещатен сътрудник на Първо главно управление през януари 1989 г.

Ръководещият го офицер му е дал псевдоним „Тенто“. При решението на комисията за разкриването му като агент е посочено, че има данни да е служил и след 10 ноември 1989 г.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар