Скандално! Асен Василев: ГЕРБ заплашва с уволнение, ако не се гласува за тях

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Феодални организации заплашват хора, че ако не гласуват за ГЕРБ, ще бъдат уволнени или отрязани от достъп до обществени услуги. Те трябва да отидат в затвора, това поведение е незаконно, заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев в „Денят на живо“ по Нова тв.

Бившият финансов министър даде пример с учителки, които отишли при него, за да му съобщят, че са на площада в подкрепа на формацията, но се страхуват от уволнение. В Силистра пък записвали имената на излезлите да се срещнат с представители на „Продължаваме промяната“.

Асен Василев обясни, че има решение на въпроса с високите цени на тока.

„Високите цени на тока могат да се променят, ако дългосрочните договори за предлагане на електроенергия на държавните производства станат налични на енергийната борса, така че всички фирми да могат да се възползват. 80% от енергията на борсата се търгува от днес за утре, докато в повечето развити борси се търгува в дългосрочни договори, което позволява прогнозируемост на цените. Такива пикове не се отразяват на цялата сметка за ток“, обясни той.

Василев бе категоричен, че енергийни компенсации са предвидени само за физически лица, а за бизнеса не са заложени в бюджета.

„Помощ за бизнеса би било изключително грешен механизъм – това означава всички да платим данъци, те да стигнат до фирмите, а те да ги дадат на търговците на еленергия и на производителите. Това е порочен кръг“, посочи Асен Василев.

По думите му ТЕЦ Марица Изток-2 и АЕЦ могат да дадат ток на пазара. А ако ГЕРБ управлява, „Мариците“ могат да се затворят 10-12 г. по-рано.

Бившият финансов министър смята, че първата грижа е за здравето на хората, а втората – помощ за бизнеса. И потвърди, че средства за компенсация на бизнеса и при пълно затваряне заради COVID-19 са предвидени.

Сред приоритетите на „Продължаваме промяната“ е да се спрат кражбите чрез реформа на съдебната система, а парите от събираемостта на данъците да се инвестират в образование, здравеопазване и инфраструктура, както и да не се пипат данъците.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар