ИЗВЪНРЕДНО! Кристалина (Сталинка) Георгиева крие имот за над 600000 лева

България, Политика, Скандално
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

кристалина георгиеваИмотен скандал е на път да компрометира политическата кариера на Кристалина Георгиева.

Журналистическо разследване показа, че еврокомисарката не е декларирала недвижима собственост за огромна сума.

Вестник “Галерия” единствен успя да се сдобие със снимки на тайната й еднофамилна къща в столицата.

Тя е с разгъната площ 236 кв.м и се намира в “София парк”, където живее и семейството на президента Плевнелиев. Купена е през октомври 2012 г. за 606 хил. лв. от Кристалина и дъщеря й Десислава Кинова. В декларацията на еврокомисарката от 14 септември 2014 г. имотът не е обявен.

Няма данни за сделката и в кадастъра. Там баровската сграда се води на името на предишните си собственици.

Хора от обкръжението на икономистката твърдят, че когато се прибира в България, тя събира родата във въпросната жилищна сграда. Обзавеждането било по последна мода и е направено по вкуса на дъщеря й Десислава, която седмици наред обикаляла, за да избере най-подходящите мебели.

Приятелите на еврокомисарката отличавали кооперацията с вечно развяващото се българско знаме на терасата на втория етаж. Кристалина укрива и друг имот, в който се явява съсобственик. Става дума за парцел от 900 кв.м в село Бистрица, който не е вписан в декларацията й за 2010 г.

Тя притежава нотариален акт за част от земята от 1970 г. От екипа на Георгиева оправдават пропуските с актуализирания Кодекс за поведение на еврокомисарите, въведен през 2011 г. Според него няма нужда да се декларират имотите, които са “запазени за изключително ползване от собственика и членовете на неговото семейство”.

Така излиза, че дефиницията за “семейство” на ЕК е доста по-разтеглива от дефиницията, използвана в данъчното законодателство, където за членове на семейството се броят съпрузите и непълнолетните им деца, когато не са сключили брак. А Десислава Кинова отдавна е пълнолетна и реализирана професионално.

Социолози и политически наблюдатели са убедени, че скандалът ще се отрази на бъдещата кариера на еврокомисарката. От известно време насам вървят слухове, че тя е фаворитът на Бойко Борисов за президент на ГЕРБ.

Премиерът отдавна говори, че е време жена да оглави институцията. След аферата с имотите обаче в социалните мрежи все повече започват да сравняват Кристалина с Цветан Цветанов, който също има верига от апартаменти. “Сигурно имотите са й купени от свекъра и свекървата”, шегуват се в интернет.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар