Скандално! ИТН лансират човек на Трактора за регионален министър

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Невзрачният на пръв поглед бъдещ министър на регионалното развитие Георги Георгиев в предложения от ИТН кабинет ще се окаже поредната “скрита лимонка”, разкрива Блиц.

В официалното представяне на партията се изтъква, че Георгиев има научна степен доктор по “Организация и управление на производството/строителство”. Бил участвал в екип към Министерство на финансите, въвел капиталово бюджетиране, основано на проектен подход на базата на негов дисертационен труд.

 

Дали е така само от министерството могат да кажат, но негови бивши колеги разказват, че нямат спомен да е била прилагана, въвеждана или дори теоретично да бил използван неговият дисертационен труд. Според тях по-скоро било обратното – използвал е документацията от МФ като основа на въпросния труд, твърдят източници на БЛИЦ от Министерството на финансите. В сайта на ИТН пише, че Георгиев е ръководил екип, разработил методика за изчисляване на “значително несъответствие” в областта на гражданската конфискация.

 

Защо ли обаче премълчават в коя институция? Оказва се, че до средата на 2014 г. е бил директор на дирекция “Методология, анализ, отчет, контрол и международно сътрудничество” в КПКОНПИ. Под вещото му ръководство е била изработена въпросната методология. До тук добре. Фрапиращото обаче е, че след напускането на КПКОНПИ, Георгиев започва да извършва консултантска дейност именно по въпроси, свързани с нормативните уредби и закони касаещи конфискацията на незаконно придобито имущество.

 

Георги Георгиев предлага услугата спасяване от КПКОНПИ
Георги Георгиев предлага услугата спасяване от КПКОНПИ
Георги Георгиев предлага услугата спасяване от КПКОНПИИзточник: Facebook

На официалната фейсбук страницата на “МГ консултинг” ЕООД, която до ден днешен е еднолична собственост на Георги Георгиев, пише, че фирмата предлага “управление на проекти, независимо от източника на финансиране; спасяване от КПКОНПИ”. Кандидат-министърът извършва услуги свързани с легализирането на пари с неизяснен произход и предотвратяване попадането им в обхвата на държавните контролни органи. Там е посочен телефон за връзка с Георгиев, който в публикации споделя с аудиторията разсъжденията си относно КПОНПИ.

 

Освен това на профилната снимка е сложил свой фотос, на който се е изпънал пред сградата на Европейската комисия в Брюксел. Вероятно след тази публикация г-н кандидат министърът ще побърза да я изтрие, както стори неговият съпартиец – кандидатът за министър на правосъдието Момчил Иванов. Самият Георги Георгиев често се бил хвалел, че е специалист по намиране на вратички в закона за справяне и измъкване от разследване на КПКОНПИ. Той не веднъж е разказвал как е помогнал на известни лица, които са имали проблеми с КПКОНПИ и чиито имоти са били обект на конфискация, да се измъкнат невредими с цялото си имущество.

 

Алексей Петров
Алексей ПетровИзточник: Zonanews

Георгиев гордо се хвалел, че благодарение на него Алексей Петров-Трактора е решил успешно проблемите си с КПКОНПИ. Същият сега е кандидат за министър, който в това си качество е призван да провежда държавната политика, за съблюдава и прилага закона, да контролира и да следи своите подчинени да спазват наредбите и законите. Връзката на Георгиев с Трактора не е тайна.

 

Още повече, че в официалния сайт на ИТН е отбелязано, че пишман кандидатът им за министър е бил главен секретар на Съюза за стопанска инициатива и в качеството си на такъв е бил дори член на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Справката в интернет пространството показва, че той е заемал тази длъжност в периода, в който председател на ССИ е бившият министър на земеделието в първия кабинет на ГЕРБ Мирослав Найденов.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар