Скандално разкритие! Острието на ГЕРБ-Стъки е с присъда за изнудване и рекет

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Станислав Недков – Стъки, съпруг на Юлияна Дончева, във Велико Търново е познат в региона като човек с присъда за изнудване и рекет.

През март 2003 г. антимафиоти арестуват Станислав Недков – Стъки. Обвинението срещу боеца е за изнудване и рекет на търговка от Долна Оряховица.

Близо месец семейството на жената било подложено на тормоз, заплахи и закани за палеж на имота им. На 25 март 2003 г. служители на РЗБОП във Велико Търново арестуват Стъкито и съучастника му Спартак Игнатов с 500 белязани лева – първият транш от рекета.

В автомобила на здравите момчета са открити белезници, метален бокс, бухалка, огнеупорен шнур, ръкавици без пръсти, брадва, празни бланки за записи на заповед, черна шапка, разпечатки от вътрешната информационна система на МВР с лични данни на бизнесмени и тефтери с имена.

По същото време в старата столица вече върви и разследване за рекет на тогавашният приятел на фолкзвездата Вероника. Цели три месеца гаджето на певицата Недялко Недялков е бил тероризиран със заплахи по телефона, бит и тормозен заради дълг от 2000 лева. Мъжът също се жалвал на полицията, но след като научили за това, рекетьорите му „сложили” глоба от 1000 лева. Малко по-късно, Недялко и Вероника намират пред жилището си отразяната глава на кучето си.

Година по-късно Окръжната прокуратура във Велико Търново внася в съда обвинителен акт срещу Стъкито и Игнатов за двата случая. Делото обаче тръгва едва през 2005г., защото от страх потърпевши не се явяват в съда като свидетели. През 2006 г. съдът одобрява споразумение между прокуратурата и двамата подсъдими, които се признават за виновни и за двете престъпления. Станислав Недков получава 4 месеца затвор, а Спартак Игнатов – три.

Преди година името на Стъкито бе забъркано в сканадал с изнудване на собственици на каравани на плажа край Черноморец. Преди няма и месец Стъкито и Любен Велчев бяха разпитвани в полицията по жалба на кметицата на търновското село Пчелище, която твърди, че двамата са я заплашвали, защото се кандидатирала отново за поста, издигната от партия ГЕРБ.“

Славина Ангелова
Георги Донев

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар